Friday, August 19, 2011

Taman RekreAsi GuNung Lang..!!

                                                        salam.,hye guYs.!!
thAnx 4 beiNg me as a ur friEnds & time kacihla manyak2 sbb sudi bce entr sy yg  lEpas ^___^..

     kali nie aema & friends ke Gunung Lang.!!^0-..  ceWaah macam Barnie & friends ar plak kan..i lOve u, u lOve me..we're happy family, with a great big hug and a kiss from me to you...won't you say you love me too... eh blh nyanyi plak kan...hehe, aema bkknyer ap..teringat zaman kecik2 dlu suke sangat tengok cite nie..suke sangat tengok Barnienyer..sOoo cute.!! rse mcm nak cubit2 aj pipinyer 2..!! ( tengah cubit pipi sendiri yang xbp nak ad isinyer )..

     ok aema, berbalik pada cite kite yang asal.. kali nie aema & kawan2 pergi ke Gunung Lang..!! bp kali nak kali la....;phehe, hah! kitorang ke Gunung Lang taw..( eh dye nie cakap lagi, ak taula ko g gunung lang.. ce cite ckt tempat tu ka mne..) ahahaha ok ^o-..

     Gunung Lang nie dekat Perak Darul Ridzuan..tempat aema stdi, sangat cantik...terletak dipinggir  bandar raya ipoh dan berdekatan dengan Lebuhraya Utara- Selatan. aema first time datang ke sini..so sangat teruja.!x susah sangat sebenarnyer nak datang cni..i2pn ada org tunjukkan..;p , asal usul gunung lang nie mengikut uncle driver bot yang bawak kami..uncle tu cakap tempat tu dulu tempat perlombongan bijih timah mase penjajahan british dahulu..lepas tu dijadikan tempat penternakan ikan bagi orang2 cina..

      so sekarang dijadikan tempat rekreasi bagi pelancong2 yang suke melihat keindahan alam semulajadi yang masih terpelihara.. bagi student yang rindu nak balik kampung pun sangat sesuai datang ke tempat nie..aema kalau datang sane pun, kerinduan di kampung terus terubat taw..rase macam xnak balik pun ada gak..ahahaha., kalau datang sane aema syorkan korang bawakla roti  1 2 bungkus ke sebab kat sane ikan2nyer tersangat sangat la gemok dan kuat makan taw.. aema sangat geram tengok ikan2nyer 2..kalau dapat tu pancing masak ikan masak merah pas2 masak asam..PergHH!!memang sedap !!( sambil telan air liur )

     di sane juga terdapat rusa dan burung unta..monyet pun ada gak jangan cakapla kan..korang janganla bawak ape2 makanan ke kan lebih2 lagi makanan feveret dye tu pisang..maunyer monyet2 sume tu dekat gan korang..memang sonok la dye...ahahaha, time aema pg tu xnampak sangat myb dorang tengah tdo kot time tu( buat andaian sendiri).. klau naik bot rm5 pergi dan balik..sangat bes.!! tak lupe juga ada air terjun buatan yang tersangat2lah cantik u know.!!^__-.. ok deh korang tengokla pic2 yang aema da shootkan untuk korang..





                                                                at stesen keretapi ipoh...


                                                         ikan2 yang sangatla kuat makan..









                                                                     telur burung unta...

                                                            hah nie tuan punyer telur tadi...





                                        penat2 jalan..aema gn kawan2 pn pakat pekena ABC.!!

                                                                        ermmm...;p











seindah nama ibuku beri
siti nurakma bt khaieri

No comments: