Thursday, November 14, 2013

Satu hari yang amat memalukan untuk aku !!



Assalamualaikum...hai readers ^o^

Mesti nak tau kan apa yang amat memalukan untuk akma...bagi akma memang sangat memalukanla bagi akma dan bukan setakat memalukan je..lawak pun lawak...hahaha
nie cerita semalam punyer nie...situasi yang memalukan tu didalam class...
isnin selasa kitorang cuti...so rabu baru start class..da la class memang pack giler..start kul 8 pagi until 4 petang...korang imaginekanla macam mane packnyer tu..serius takde gap langsung tuk akma rehat...
how could they do this to me kan...huhuhu...tapi alhamdulillah...awal2 pagi lagi b4 nak pegi class akma da niatkan  dalam hati...hari ni aku puasa 9 muharram yakni salah satu hari yang paling afdal dalam banyak2 hari selain bulan Ramadhan adalah hari Arafah..sunat kite berpuasa 9 muharram sebelum hari Arafah dan 10 muharram semasa hari Arafah..pahalanya dihapuskan dosa setahun & setahun sebelumnya...(maaf, sila perbetulkan kalau akma silap ).
akma niatkan dalam hati semoga Allah permudahkan urusan akma sepanjang akma berpuasa pada hari ini dan tidak terlalu penat untuk menjalankan tanggungjawabNya...
Alhamdullilah Syukur sangat2 Allah memang permudahkan urusan akma pada hari itu dan akma langsung tidak terasa penat, letih dan lapar..terasa kenyang jer...
ade 2 class lecturer akma bagi keluar awal setengah jam...so sempatla akma rehat dan study tuk test pada hari itu jugak..jawab test pun xdela terasa terganggu dengan perut kosong..perut pun tak meragam...petang pulak class cancel alhamdulillah...dapatla rehat dalam bilik...syukur..balik2 pun rehat jap mandi beli makan tuk berbuka and just tunggu azan maghrib jer..xlame pun tunggu..dalam 20 minit tunggu da azan..Syukur Ya Allah Kau telah permudahkan urusan hambamu ini dalam setiap perkara...

hamboi, panjang lebar pulak bercerita yer sampai da lari tajuk entry pulak..hehehe^o^
ape2 pun korang....akma nak cakap kat sini...walau ape pun yang korang lakukan demi Dia..lakukanlah dengan ikhlas..buat dengan ikhlas...insyaAllah, Allah mendengar dan akan permudahkan setiap urusan yang kita lakukan...xkisahla korang buat ape pun..yer.
hal yang lucunya kat sini time akma class pagi tu pukul 8...class record management...
xtaula kenapa kan...akma terlalu mengantuk sangatla..nak kate tido lambat sangat pun xdela..sebelum nie memang xpernah ngantuk pun class pagi tu...hari tu jer tibe2 mata nie buat hal la pulak..serius ngantuk giler...kawan akma sebelah berape kali jugak la usap bahu...sedar kejap jer pastu tertido balik...aduh nape la mate nie kaw buat hal gan aku...nak makan something yang buat mata nie xngantuk xbolehla pulak sebab puasa...tahan jugak mata nie tapi kejap jer dia mampu bertahan pastu mulala...akma pun xsedar bila pulak mata nie dah tertutup....haha
yang memalukan ape taw....akma tersedar dari tido tibe2 secara automatiknya..boleh pulak la akma bangun dari kerusi berdiri secara tibe2 dan satu class sume terkejut dengan tindakan mengejut akma tu..apa lagi semua pandangla...lecturer tanya nape awak berdiri? awak tak bawak buku ker? sebab kalau time class tu sape2 yang  xbawak buku kena berdiri..pastu akma cakapla yang akma bawak...habis tu dah bawak kenapa berdiri tibe2...hehe dengan malunyer akma dudukla balik....yang kawan sebelah akma tu dah tahan gelak da...ade jugakla budak laki yang perasan akma tido dalam class tersengih2...habis memang kena bahan la..nasibla ko akma...nasib baikla akma time tu bangun tak terus menjerit cakap yang bukan2..'i love you!' ker, ' aku sayang ko!', 'aku benci ko!', 'jangan..!'(memang takla akma nak cakap macam tu...)hehe, kalau tak memang lagi malu camtu...hahhaha
inila korang..perkara yang takkan akma pernah lupekan...ermm..sweet memory or sour memory?sweet sour memory kowt....haha 


















1 comment:

Anne Nurain said...

haha.. maaf, tergelak pulak.. hehe..
nasib baik tak jerit kan? kalau tak bertambah2 malunya.. hihi..