Saturday, January 25, 2014

Love Letter 4 Fairus..


Assalamualaikum...
entry nie special untuk seorang hamba Allah bernama Fairus..
Seorang sahabat yang sentiasa berada dihati akma dan im always miss u 4eva.!!
my hunny boney jangan nangis yer habis bace entry nie..peringatan awal.hee
Fairus kalau fairus bace entry nie hopefully amik tisu banyak2 sebab akma taknak tetibe meleleh hingus...xmo xmo..

akma dah lame tulis entry nie untuk fairus..tetapi disebabkan kekangan internet, akma save tapi lupe nak publish..akma tulis disini sebagai diary kita berdua 

Fairus...
sebelum panjang lebar jari jemari nie bercerita tanpa henti...akma ingin meminta maaf terlebih dahulu kerna akma telah memungkiri janji...ingat x?fairus pernah mengingatkan akma, sebaik sahaja sampai je bagitahu tapi akma tak call, mesej..bukan kerna akma telah melupakan fairus...
akma senang sangat berkawan dengan kamoo..suke melalak kuat2 kat dalam bilik even suara katak lagi sedap..hahaha, guro guro...^o^
Ok nak cerita first time akma masuk umah tu dan berkenalan dengan fairus, nad...korang dua memang baik..sejujurnya first sight akma tengok fairus nie dengan pandangan yang dilemparkan eh cam sombong je dia nie ' xdela pulak nak senyum ker...tapi lama kelamaan berkawan dengan fairus so sweet la jugak dia nie' hehe
rindunyer kat dia....fairus dah xde nanti takde la orang nak tolong downloadkan Running Man..takde la orang nak tunjukkan video yang lawak2..gambar yang comey2 gituu..takde lagila orang yang menggangu konsentrasi akma study...hahaha, dan takde la artis kat dalam bilik tu yang boleh nyanyikan lagu kan...even lagu yang dia nyanyikan tu asyik yang same jer...berkali2 diulangnyer sampai kitorang kat dalam bilik tu pun boleh hafal liriknyer...kikiki

Fairus...
akma dah faham kenapa time akma nak balik malam tu fairus cakap dekat ina. nape akma tak terkejut. malam tu akma memang tak terkejut sebab akma tak perasan langsung dekat dalam bag tu..tapi keesokannya bukan setakat terkejut jer..terharu sedih semua ade...terima kasih banyak2 bagi akma surat cinta beserta baju peplum tu..color biru color favourite akma taw...akma tak mintak itu semua..napela fairus nie baik sangat...setiap kali akma tengok baju tu mesti teringatkan fairus..dah pakai lagi la..perasaan rindu nak berbual2 pasal cinta..semestinye la kan..kaka, bercerita masalah sendiri...even kita nie bukanlah motivator yang bagus..at least dengan menceritakan permasalahan masing2 kita dapat melepaskan satu bebanan.

5 bulan lebih yang diberikan untuk kita berdua mengenali diantara satu sama lain mungkin bagi sesetengah orang tidak cukup...tapi bagi akma..memang tak cukup pun..hahaha, seorang yang suka melalak lantak korangla nak cakap ape pun asalkan aku hepi..fairus tetap the best untuk akma dan ina..^o^, harap persahabatan kita kekal sampai kite dah tua even masing2 jauh..johor dan perlis.. akma mendoakan apa yang diimpikan fairus untuk menjadi pembaca berita akan tercapai..akma sentiasa mendoakan kejayaan fairus...akma nak memohon maaf seandainya selama kita menjadi kawn nie, akma ade tersinggung perasaan fairus tanpa sengaja atau disengajakan. pemberian yang fairus berikan akan akma simpan sepertimana ia asalnya dan semetinya untuk anak akma nanti yer hahaha, akma boleh bercerita sejarah silam baju tu nanti..kiki, biar dia secantik aunty fairus bila dia memakainya...ehcewahh..jaoh benor aku fikir..
 Fairus.....shawl yang akma berikan tu salah satu shawl kesayangan akma taw...dulu di seri iskandar, akma selalu pakai shawl tu kalau ade event faculty..akma berikan sebab akma rase shawl tu sesuai dengan  kulit fairus yang putih..sayang fairus selalu..jangan biarkan jarak yang jauh menghalang persahabatan kita...

love akma







2 comments:

nana kimie said...

so sweet^^ cantik peplum tu,btw moga persahabatan akma n fairus kekal hingga ke jannah...amin:)

Akma Khaieri said...

thanks nana kimie...aminn moga2..