Tuesday, August 19, 2014

Kait jarum 2 - hasil tangan

Assalamualaikum


Ini adalah hasil tanganku yang tidak seberapa
Masih banyak yang perlu dibaiki
Masih banyak yang perlu dipelajari
Sekadar mengisi masa yang ada
Selain membaca dan melukis
Inilah hobi terbaru ku
Knitting.. 

Dari dulu memang aku minat sangat mengait
Cuma tidak berkesempatan je nak membuat
Buku,perkakas sudah lama disediakan
Sekarang baru dapat merealisasikannya
Aku suka sangat tengok benda2 yang comel
Lebih2 lagi berkenaan hal budak2 nie
Geram rasanya..


Buku nie dah lama dalam simpananku
Aku jarang menggunakannya
Sebabnya
Aku akan ambik masa yang lama untuk memahami setiap patah perkataan yang dihuraikannya..
Ayatnya bagus cantik..cuma aku nie otak biul kot tak faham2 
Berbelit- belit sampai gugur jugakla rambutku nie..haha
Jenis aku
Aku suka ayat mudah & senang difahami
Jadinya aku banyakla refer pada instructions in English
Easy and simple..haha
Ayatnya sume pendek2 kot 
Sebab guna short form je..haha




Sekali nak kait rasa nak mengait lagi
Sebabnya,kita puas dengan hasilnya
Thanks a lot to Mr.YouTube!! 
Kerana dirimu begitu berharga..ah gitu..
One day kalau aku dah kawin dan
Melahirkan Anugerah Allah yang suci
Akan ku kaitkan untuknya
Sekarang aku kait untuk anak2 buahku sahajalah ye..hehe















6 comments:

Ismi Ana said...

Seriusly cantik sgt kak Akma buat! Untunglah pandai mengait. Macam2 boleh di manfaatkan. :)

Syaz Harzays Minme said...

waaaa.. cantekkk nyerr.. pandai akak buattt.. nk satuuu ? hihihi ;D

Akma Khaieri said...

Thanks ana...baru nak belajar...kna bykkn practice..

Akma Khaieri said...

Thanks syaz...boleh jer..hihi

Syaz Harzays Minme said...

hihihhih.. akak jual ke nihhh ??

Akma Khaieri said...

Akk xjual la syaz..sje buat nie mgsi masa lapang...