Wednesday, January 02, 2013

My Little Lovely...^__-

                Assalamualaikum dan gud morning 2 all of you yang tengah bace blog akma.!!

bce cikit tajuk entry lagi sekali.Ha....! korang da tau kan ape yang akma nak tulis..this entry not my little lovely daughter or son or not my little lovely baby,cat bagai or ape2 yang boleh mendatangkan negative thinking kat kepala2 hotak korang tu...XMO XMO^0^....

   Wokeyh! so akma boleh layan la typing skrg yer..hahaha,3 2 1 action!(hamboi macam nak acting drama pulak hehe)Dipagi yang hening sambil menanti kedatangan customer2 ke kedai akma nie...hamboi bukan men lagi berhamadah yer.^____0 Eh! Correction!Correction!bukan kedai akma kedai abang akma...hehe just tolong jagekan kejap jer..SO...i'm d'BOSS!!haha kua tanduk 2 jap. ^^hoho

     Kamis lepas akma otw nak bukak kedai nampakla budak2 kecil stndart 1 registration nak masuk esok!!. u r so so so  cute! ala comey tomey sangat dengan baju sekolahnyer..begnyer bukan men kau besar excited la katekan nak masuk sekolah..ramai la parent yang tunggu, ade yang menangisla tarik2 baju mak bapaknyer nsb bek kau xterkoyak..ade gak yang suke...time korang start nak masuk stndrt 1 dlu msti byak kan kenangan pahit manis..nak cite cikit, akma dulu xingat pun camne mula2 nak register..tengok2 eh tbe2 aku da ade kt sek da...bile masuk enth xtau da...punyerla lost memory betul..haha, tapi yang ingatnyer dulu..sek akma mmg xpkai tdung...tapi..akmala 1student yang pkai tdung mse 2 n rmaila yang ikut pki tdung smpi la ni...mak crite Oh bgga cikit knon..haha,

   
     Tengok budak2 sek ren semalm teringat My Little LOvely..!!huhuhu:'( rindu rindu sesangat!!
nak tau sape My Little LOvely akma sebenarnya.!!tengokla bawah nie..!!dorrang nie sume nakal2 taw..kadang tu geram jugak dibuatnye..haha.inila My Little LOvely Student!!!^0^hohoho


standrt 2.tengok bukan men seronok lagi dapat hamper kau..sempena ape yer xingatla akma..lol..hamper nie persembahan dikir barat terbaik.dapat no1 xsilap akma la..ha yang mulut terbukak luas boleh gajah masuk 2 sepupu akma..comey kan kan?



Alamak time nie muka bnyak jerawat...please abaikan gambar nie..haha

dorang nie mmg pantang ditangkap gambar memang posing habis....xcukup 2 3 keping siap pnjam kamera akma lagi nak tgkap..suke sangat tengok kerrenah dorang..

Hah yang nie akma suke yang depan...sekali.imam muda soon.haha,akma suke sbb voice dye alahai...cOOmeyy cEcangat cangat!geram macam nak bawak balik jer.pandai mengaji pulaktu kau...geram geram geram!yang len 2 student akma thn 1,2,3,4,5..

me & my dayang2...haha,pagi2 senamrobik..yang belakang 2 pengurus tempat KAFA  tersebut..


Wookeyhh!peace uolls!!
pic nipun abaikan jugak yer...lol...

Da tau kan sape My Little LOvely akma?yes my Student!alwayss in my heart bebeh!!
KAFA Kota Kemuning,Shah Alam.nie la tempat akma pernah mengajar dulu b4 dapat cont stdi..starting d'suruh mengajar dulu mmg tersangat sangat nervous.mne xnervousnyer nok disuruhnyer ngajar agama.mmg xla kan..akma nie agama pn xla pndai sangat..sekolah pun bukan aliran sekolah agama..alip ba ta tau la..yang len2 memang ancuss..

alhamdulillah..selama akma mengajar KAFA nie dapat bimbingan daripada ustazah n ustaz tmpat ngajar alhamdulillah akma dapat menyampaikan ilmu2 dengan sempurna dan difahami oleh student akma.hopefully sampaila...ditanye fhm kx?faham....faham kx?faham....sah faham le tu...pdhal dorang buat2 faham..hahaha

nak kongsila crite lucu cikit  starting akma start ngajar dlm class thn 5...xsilap akma time tu subjek akhlak ke sirah entah.xingatla.....

me : Ok sekarang, bukak buku latihan.
( sambil murid bukak buku latihan akma pun start la tulis kat whiteboard..)
me : ustazah nak latihan nie siap hari nie jugak taw?
murid : baik ustazah...( bukan men baik lagi dorang)
selang beberapa minit.....
dalam hati ( apsal la dorang nie senyap..jer....baik betul budak2 nie xbising macam budak2 len.)
siap jer tulis....

semua kepala sengit...terok bebenor da ak tengok...

me : Eh?nape sume kepala sengit nie?
murid : camne xsengit ust...ustzh tulis da macam bukit da...

Eh yke aku tulis cam bukit?aku rase da ok tadi tulis...dengan muka caye ke x dorang ni cakap aku pun berpaling la semula ke whiteboard tu....dengan muka malu xterhngga..akma ape lg padam ar semua.. da macam Gunung Everest da ak tengok.sblm ade guru len yg masuk n again menambahkan kemaluan aku lagi...secepat kilatnyer memang la kne tulis semula....loll^0^.....





No comments: